کولرگازی/ اسپلیت (دیواری-ایستاده)

کولرگازی ( اسپلیت ) چیست؟

کولــر گازی، سيســتم تهويــه مطبوعــی اســت کــه بــا تبدیــل گاز بــه مایــع و ســپس مایــع بــه گاز، تولیــد ســرما میکنــد.این یک نوع سیستم محبوب و مقرون به صرفه است، زیرا هم گرمایش و هم سرمایش برودتی را فراهم می کند

کولرهــای دوتکــه یــا اســپلیت ها از دو واحــد مجــزاســاخته میشــوند، یونیــت خارجــی شــامل کمپرســور و کندانســور اســت کــه در خــارج از ســاختمان نصــب میگــردد و یونیــت داخلــی کــه واحــد تبخیــر(اواپراتــور) در آن قــرار دارد در داخــل ســاختمان جــای میگیــرد.

ایــن نــوع کولرهــا شــامل دو مــدل معمولــی و اینورتــرمیباشــند کــه در مــدل اینورتــر، تــا شــصت درصــد  البتــه در شــرایط ایــده آل  مصــرف انــرژی نســبت بــه مــدل معمولــی کمتــر میباشــد.
کولرهـای گازی، هـوای گـرم خانـه را گرفتـه و بـه حالـت خنـک بـه داخـل برمیگرداننـد ایـن کار تـا جایـی اتفـاق میافتـد کـه ترموسـتات بـه دمـای دلخـواه برسـد. مایـع مبـرد، گرمـا را گرفتـه بخـار میشـود و محیـط را خنـک میکنـد.

ساختمان کولر گازی/ اسپلیت چگونه است و چگونه کار می کند؟

کولرهاي گازي همچون بسياري از وسايل برقي داراي دو جزء اساسي است: اجزاء مکانيکي و اجزاءالکتريکي.

  •  اجزاء مکانیکی کولر گازی

    منظور از اجزاء مکانيکي، قطعاتي است که کنار يکديگر قرار گرفته اند تا با ايجاد مسير حرکتگاز ؛ سرماسازي را به وجود آورند. بديهي است بروز عيب در هر يک از قطعات مذکور توليد سرما در کولر را شديداً تحت تأثير قرار مي دهد اين عناصر به اختصار عبارتند از:

    1- كمپرسورکولر

    کمپرسور کولر نيز دو جزء مکانيکي و الکتريکي دارد و به قسمت الکتريکي آن موتور گفته مي شود ولي ترکيب الکتروموتور با ساير اجزاء، کمپرسور را به وجود مي آورند .

    کمپرسور هاي متداول در کولر گازي به دو شکل طراحي و ساخته مي شوند:

    يک نوع از اين کمپرسورها به نوع دوراني (رتوري) مشهوري است كه با اتصال برق به موتور الکتريکي کمپرسور، موتور به دوران در آمده و به واسطه حالت خاصي که دارد گاز را از مسير برگشت (پس از سرماسازي ) مکيده و با فشار وارد مسير رفت ميکند به اين ترتيب عمل توليد سرما در کولر مداوم ادامه خواهد داشت .

    نوع ديگر كمپرسور رايج در کولر هاي گازي نوع پيستوني است که شباهت بسيار زيادي به موتور هاي پيستوني به کار رفته در اتومبيل دارد با اين تفاوت که نيروي محرکه پيستون در اتومبيل احتراق بنزين است اما در کمپرسور کولر گازي اين نيرو توسط انرژي الکتريکي حاصل مي شود .

    2-کندانسور(رادياتور)

    گاز سرماساز در کمپرسور تحت فشار قرار مي گيرد تا بتواند مسير گردش خود را درمجموعه مکانيکي کولر پشت سر نهد. افزايش دماي گاز پس از کمپرسور امري بديهي است واگر اين دما به شکلي از آن سلب نشود سرماسازي کيفيت مطلوبي نخواهد داشت به همين منظور قبل از وارد شدن گاز تحت فشار قرار گرفته در مسير مکانيکي کولر آن را از کندانسورعبور مي دهند و چون اين قسمت از کولر تحت فشار هوايي است که از چرخش پروانه فن حاصل ميشود مقدار زيادي از دماي گاز کاسته خواهد شد .


    3- فيلتر (دراير) :
    گاز سرماساز پس از کندانسور و کاهش نسبي دما از فيلتر عبور مي کند تا جرم هاي داخلي لوله هاي کندانسور و رطوبت گاز به طور کامل از آن جدا شود وگاز خالص و خشک وارد مسير سرماسازي شود .

    4- اواپريتور:

  •  معمولاً لوله هاي اواپريتور را در عموم وسايل سرماساز ازآلومينيوم مي سازند تا انتقال سرما در آن به سهولت انجام شود . گاز سرماساز با رسيدن به اين قسمت از کولر گازي به حالت تبخير در آمده و توليد سرما مي کند و هواي متراکم به وجود آمده توسط چرخش پروانه فن، سرماي حاصله را به سمت خارج از کولر گسيل مي دارد به اين ترتيب پس از مدتي دماي محيط کاهش يافته و خنک مي شود .
    5- پروانه هاي کولر گازي
    کولرهاي گازي به طور عموم داراي دو پروانه هستند که بر روي شافت موتور سوارشده اند . پروانه اواپريتور از مجراي ورودي هوا را مکيده و با فشار روانه لوله هاي سرد آلو منيومي اواپريتور مي کند تا سرماي کولر وارد محيط شود. پروانه کندانسور عمل مشابهي را در جهت عمل عکس انجام مي دهد . يعني با مکش هوا از مسير ورودي، آن را به سمت کندانسور روانه مي کند تا اندکي از دماي گاز تحت فشار قرار گرفته (که با ورود به کندانسور موجب ازدياد دماي آن شده )کاسته شود. طبيعي است که هواي دميده شده به کندانسورپس از آن بسيار گرم خواهد بود. اين هوا به سمت بيرون از محيط منزل و يا اداره روانه مي شود.
    6- لوله کاپيلاري (لوله مويي)
    اين لوله که طول و قطر آن متناسب با قدرت کولر متفاوت است وظيفه تبديل گاز به حالت مايع و حمل آن تا ابتداي اواپريتور را بر عهده دارد. لوله مويي عموماً از جنس مس ساخته مي شود. اين لوله حد فاصل بين خروجي دراير تا ابتداي اواپريتور قرار دارد.
    7-سيني زير کولر
    در مواردي که شارژ گاز سرماساز در کولر بيش از مقدار لازم صورت گرفته و يا دماي ترموستات با گرماي محيط تناسب نداشته باشد ، بر روي لوله هاي آلومنيومي اواپريتور ذرات يخ ايجاد شده و در زمان استراحت کولر ( زمان اتومات ترموستات) بر اثر ازدياد دما ذوب
    مي شوند كه در سيني زير کولر محل خروج آب مذکور تعبيه شده است (توسط يك شيلنگ آب سيني به خارج از كولر هدايت مي شود) . معمولاً سيني زير کولر را رنگ مي زنند تا بر اثر فرسايش ناشي از شرايط جوي از مقاومت بيشتري برخوردار باشد.

  • 8-خروجي هواي سرد و فيلتر مربوطه
    در اکثر کولر هاي گازي هواي سرد از قسمت جلوي کولر خارج مي شود و جهت جلوگيري از ورود ذرات به داخل مسير ، هواي سرد را از يک فيلتر اسفنجي عبور مي دهد .

  •  اجزاء الکتریکی کولر گازی
    اجزاء الكتريكي كولرگازي عبارتند از : موتور الکتريکي ، رله ، اورلود ، ترموستات ، موتورفن ،کليد چند حالته (مختص موتور فن ) ، لامپ خبر ، خازن راه انداز ، کليد اصلي کولر .
    1-موتور الکتريکي
    موتور الکتريکي کولر از نوع موتور آسنکرون است که با دو سيم پيچ اصلي و کمکي که درلحظه آغازين حرکت و به منظور دستيابي به بيشترين مقدار گشتاور هر دو سيم پيچ با يکديگر در مدار قرار دارند و پس از راه اندازي کولر سيم پيچ کمي توسط رله از مدار خارج
    مي شود و پس از راه اندازي کولر سيم پيچ کمي توسط رله از مدار خارج مي شود .پس از استارت و با حرکت موتور گاز سرماساز از مسير برگشت مکيده شده و پس از آن در کمپرسور تحت فشار قرار گرفت به مجموعه مکانيکي کولر تزريق مي شود تا در جاي خود
    توليد سرما نمايد .

  • 2- رله
    رله از جمله عناصري است که وجود آن در مجموعه الکتريکي اکثر ماشين هاي سرماسازاز مسير برگشت مکيده شده و پس از آن در کمپرسور تحت فشار قرار گرفت به مجموعه مکانيکي کولر تزريق مي شود تا در جاي خود توليد سرما نمايد .
    3-اورلود
    اورلود علاوه بر جريان کششي موتور حرارت داخل کمپرسور را نيز تحت کنترل خود دارد و به هر دليل هر يک از دو مورد مذکور از حد معيني تجاوز نمايد اورلود تحريک شده و مدار الکتريکي کمپرسور را باز خواهد نمود .
    مادامي که عيب در مجموعه کولر وجود داشته باشد راه اندازي آن به واسطه وجود اورلودغير ممکن خواهد بود. بديهي است حساسيت بي مورد اورلود به عبور جريان و يا افزايش دما ميتواند منجر به بروز عيوب جدي در دستگاه مي شود .
    4 - ترموستات
    به کمک ترموستات توليد سرما در کولر کنترل مي شود. از آنجا که لوله بلوي ترموستات مماس با اواپريتور قرار دارد ازدياد سرماي گاز داخل لوله بلو و در نتيجه گاز درون مجموعه لوله مويي
     فانوسک ترموستات را تحت تأثير قرار داده و موجب عملکرد (اتومات) کليد ترموستات مي شود. بديهي است با افزايش دما و انبساط فانوسک بر اثر افزايش حجم گاز کليد ترموستات مجدداً به حالت بسته در آمده و سرماسازي کولر مجداً آغاز خواهد شد.

  • 5- موتور فن
    از آنجا که نياز به هواي خنک در ساعات مختلف شبانه روز متفاوت است موتور فن يا به عبارتي موتوري که قرار است هواي جهت لازم جهت وزيدن به اواپريتور را تأمين کند نيز چند سرعته است. يک سيم مشترک و بازي تعداد دورشان داراي سرسيم هاي خروجي از موتور هستند.
    6-کليد چند حالته (فن)
    توسط اين کليد به سرعت هاي مختلف فن فرمان داده مي شود . اين کليد تا حدودي ياد آور کليد چند حالته پنکه سقفي است با اين تفاوت که در ساختمان اين کليد از سيم پيچ با خروجي هايي متفاوت استفاده نشده است .
    7- لامپ خبر
    توسط اين لامپ حالت کار کمپرسور مشخص مي شود در اکثر کولر هاي گازي لامپ خبر را با کمپرسور را در حالت موازي قرار مي دهند تا روشن شدن آن بيانگر توليد سرما در کولر باشد و خاموشي آن نيز اتومات ترموستات را نشان مي دهد. جايگاه لامپ خبر در قسمت تابلوي برق کولر گازي است .

  • چگونگی ایجاد سرما توسط کولر گازی

  • بهطور کلي مي توان گفت در عموم وسائل سرماساز همچون کولر گازي، يخچال، فريزر ، آب سرد کن و ... از اصول مشابهي استفاده شده است . در واقع فوران گاز مايع و تبديل آن به حالت گاز توليد سرما مي کند و اين اصل در کولر گازي به شرح زير اعمال شده است

  •   الف ) با روشن شدن کولر، کمپرسور گاز را از لوله مکش مکيده و پس از آنکه تحت فشار قرار گرفت، روانه لوله رفت مي سازد . زياد است و اين خصوصيت طبيعي از کمپرسور کمپرسور کمپرسور کمپرسور زياد هنگام خروج از به هنگام توجه: بديهي است دماي گاز به گازهاست گازهاست گازهاست گازهاست که هر گاه تحت فشار قرار گرفته و فشرده شوند دماي آنها افزايش مي يابد و اگر به حالت مايع تبديل خواهد شد . تجاوز کند به از حد معيني تجاوز فشار از اين فشار

  • ب ) به وسيله کندانسور (پس از کمپرسور) و تحت هوايي که به وسيله چرخش پروانه مربوطه ايجاد ميشود اندکي از دماي گاز کاسته مي شود و روانه فيلتر مي شود تا رطوبت يا رسوباتي را که احتمالاً از جداره هاي داخلي لوله هاي کندانسور جدا شده اند از آن گرفته شود

  •  ج ) پس از فيلتر و تحت فشار کمپرسور، گاز وارد لوله مويي شده و از آنجايي که سطح مقطع لوله مويي بسيار محدود است فشار وارد بر گاز افزايش يافته و آن را به مايع تبديل مي کند .

  •  د ) پس از اين قسمت گاز وارد لوله هاي آلومينيومي اواپريتور شده و با استفاده از محيط از داخل لوله هاي آن اجازه فوران يافته و توليد سرما آغاز مي شود . ن ) وزش باد ايجاد شده توسط پروانه مخصوص اواپريتور سرما را از لوله ها گرفته و وارد محيط مورد نظر مي سازد و به اين ترتيب دماي محيط به تدريج کاهش يافته و اين امر موجب انقباض گاز داخل ترموستات و در نتيجه فانوسک شده و در نهات عمل اتومات صورت گرفته و توليد سرما متوقف ميشود

  •  و ) با افزايش دما و انبساط فانوسک کليد ترموستات بسته شده و عمل سرماسازي مطابق مطالب گفته شده آغاز ميشود و پس از مدتي ... گاز سرماساز  پس از اواپريتور وارد کمپرسور مي شود تا مجدداً تحت فشار قرار گرفته و وارد مسير سرماسازي شود.

مصرف برق کولرگازی/ اسپلیت

مصرف برق کولرگازی/اسپلیت  با توجه به فاکتورهای هنگام خرید (ظرفیت - ابعاد - نوع کاربری ) اگر در هنگام خرید رعایت شود (مشاوره رایگان با کارشناس امین تهویه رابین ) قطعا بالاترین بازخورد و پایین ترین مصرف برق را به همراه خواهید داشت

اسپلیت های اینورتر تا 60 درصد کاهش مصرف داریم و کمپرسور های T1 مصرف برق کمتری نسبت به T3 ( حاره ای - تروپیکال ) دارند . 

 و هم چنین توچه برچسب انرژی محصول  روی بدنه یا جعبه کولر گازی و روی دستگاه هایی که از برق استفاده می کنند یک برچسب متشکل از 7 حرف لاتین وجود دارد که از طیف رنگی سبز تا قرمز قابل مشاهده است. این برچسب میزان مصرف انرژی و کارایی موثر دستگاه را نشان می دهد.

گروه بازده مصرف انرژی

میزان صرفه جویی

B – A

11%

C – A

19%

D – A

25%

E – A

32%

F – A

36%

G – A

بیش از 40%

نکات خرید کولرگازی/ اسپلیت (راهنمایی خرید یک کولر گازی / اسپلیت خوب)

1. نیازهای حرارتی: قبل از خرید، نیازهای حرارتی فضایی که قصد دارید کولر گازی را در آن نصب کنید را بررسی کنید. اندازه فضا، میزان عایق‌بندی، تعداد افراد و تجهیزات موجود در فضا، تعیین کننده ظرفیت مورد نیاز کولر گازی هستند.

2. کارایی انرژی: به دنبال کولر گازی اسپلیت با کارایی انرژی بالا باشید. این اطلاعات معمولاً در برچسب محصول با مشخصات SEER (ضریب کارایی انرژی فصلی) و EER (ضریب کارایی انرژی) قابل مشاهده است. برچسب‌های با عدد بالاتر به معنای کارایی بالاتر هستند.

3. برند معتبر: انتخاب کولر گازی از برند‌های معتبر و معروف به شما ضمانت می‌دهد که شما از یک محصول با کیفیت و خدمات پس از فروش قابل اعتماد بهره‌مند شوید. بررسی نظرات مشتریان و مراجعه به فروشگاه‌های معتبر این امر را آسان‌تر می‌کند.

4. سیستم فیلتراسیون هوا: برخی از کولرهای گازی اسپلیت دارای سیستم‌های فیلتراسیون هوا هستند که قادر به جذب ذرات معلق در هوا (مانند گرد و غبار، آلرژن‌ها و باکتری‌ها) هستند. این سیستم‌ها بهبود کیفیت هوای داخلی را فراهم می‌کنند.

5. سطح نویز: برخی از کولرهای گازی اسپلیت بسیار ساکت عمل می‌کنند و سطح نویز تولید شده توسط آن‌ها کم است. بررسی سطح صدا در حالت عادی و حالت بالا (اینورتر) می‌تواند در انتخاب مناسب کمک کند.

6. قابلیت‌های اضافی: برخی از کولرهای گازی اسپلیت دارای ویژگی‌های اضافی مانند کنترل از راه دور، تایمر، حالت خواب، حالت آرامش و غیره هستند. این قابلیت‌ها می‌توانند تجربه استفاده شما را بهبود بخشند.

7. خدمات پس از فروش: مطمئن شوید که برند انتخابی امکانات خدمات پس از فروش قوی دارد. این شامل گارانتی محصول، خدمات تعمیر و نگهداری، قطعات یدکی و پشتیبانی فنی می‌شود. اطمینان حاصل کنید که شرکت تولید کننده یا فروشنده قادر به ارائه خدمات پس از فروش قوی است.

8. هزینه: قیمت کولر گازی اسپلیت معمولاً بر اساس ظرفیت، برند، کارایی انرژی و امکانات اضافی متفاوت است. بررسی قیمت‌ها در بازار و مقایسه آنها با ویژگی‌ها و کیفیت محصولات به شما کمک می‌کند تا بهترین انتخاب را با توجه به بودجه خود داشته باشید.

9. نصب و نگهداری: مطمئن شوید که فرآیند نصب و نگهداری کولر گازی به راحتی قابل انجام است و نیازی به تغییرات ساختاری یا تاسیساتی گسترده ندارد. همچنین، بررسی نیاز به تعویض فیلترها و تمیز کردن دستگاه به راحتی در دسترس است.

10. محل نصب: قبل از خرید، مطمئن شوید که محل مناسبی برای نصب کولر گازی در فضای مورد نظر وجود دارد. فضای کافی برای نصب دستگاه داشته باشید و خروجی هوا برای تهویه مناسب فضا از طریق لوله‌ها و واحدهای داخلی فراهم شود.

و نکات دیگر از جمله 

  •  اقلیم آب و هوایی محل زندگی ( نصب دستگاه )
  •  تعیین ظرفیت و تعداد اسپلیت های لازم
  • انتخاب یک کمپرسور متناسب 
  • اینورتر با معمولی 
  • قدرت پرتاب باد 

از طرفی، قبل از خرید همیشه توصیه می‌شود تحقیقات خود را انجام دهید و با فروشندگان مختلف مشورت کنید تا بهترین گزینه را برای نیازهای خود پیدا کنید.

تعیین ظرفیت و تعداد اسپلیت های لازم

با توجه به متراژ محل نصب و فاکتور های مهم در تعیین ظرفیت تعداد اسپلیت ها مشخص میشود .

عوامل موثر در تعیین ظرفیت : 

  • مساحت فضای موردنظر

  • نوع آب‌وهوای منطقه

  • موقعیت ساختمان در بین طبقات آپارتمان

  • موقعیت جغرافیایی ساختمان (شمالی یا جنوبی)

  • موقعیت آشپزخانه و اجاق‌گاز

  • تعداد در و پنجره‌ها

  • وضعیت عایق حرارتی ساختمان

  • تعداد اعضای داخل ساختمان

  • نوع کاربری ساختمان (مسکونی-تجاری-عمومی)

ظرفیت کولر گازی

انتخاب یک کمپرسور متناسب

 انواع کمپرسور های کولر گازی در کمپرسورهای روتاری، پیستون و مکنده دستگاه جای خود را به تیغه های چرخان می دهند. این تیغه ها با سرعت بالایی حول یک محور به چرخش در آمده و عمل مکیدن مبرد به داخل کمپرسور و سپس فشرده سازی آن را به صورت همزمان انجام می دهند. گاز (همان مبرد) از بخش ورود به داخل کمپرسور مکیده شده و سپس تحت فشار بالا از بخش خروج به داخل شبکه لوله ای کولر فرستاده می شو

پیستونی :این کمپرسورها از ظرفیت 18000 تا 36000 بی تی یو تولید شده و بخاطرصدای زیادو مصرف بالا عمدتا"دیگر تولید نشده و از رده خارج می باشند.

روتاری : کمپرسورهای روتاری از ظرفیت 7000 الی 36000 بی تی یو تولید شده و کم صدا و کم مصرف بوده و درهنگام تعویض کمپرسور و خرید یک دستگاه جدید قیمت پایین تری دارند

اسکرال :این کمپرسورها از ظرفیت 24000 الی 96000 بی تی یو تولید شده و به دلیل صدای کم و قدرت بالا و مصرف پایین تر در مدل های 30000 و بالاتر کاربرد زیادی دارند که معروف ترین مارک ها کمپرسوراسکرال کوپلند و یا دایکین می باشند.لازم به توضیح است کمپرسور اسکرال به دلیل قدرت بالا در فاصله لوله کشی بین پانل و کندانسور بیشترین میزان را می تواند پوشش دهد.

+ مزایا

کمپرسورهای روتاری به خاطر نحوۀ عملکردشان، سر و صدای کمتری ایجاد می کنند. همچنین میزان مصرف برق در آن ها نسبت به کمپرسورهای پیستونی کمتر بوده و راندمان بالاتری دارند. نکتۀ دیگر اینکه روی کمپرسورهای روتاری می توان از سیستم اینورتر نیز استفاده کرد.

– معایب

ظرفیت کمپرسورهای کولر گازی روتاری نسبت به کمپرسورهای پیستونی پایین تر بوده و به همین خاطر در شهرهای گرمسیری نمی توان از این مدل استفاده کرد. عیب دیگری هم که می توان برای کولر گازی های روتاری برشمرد، هزینه های بالاتر سرویس و تعمیر آن است.

از نظر کلاس آب و هوایی، کولر گازی ها را می توان بر اساس آب و هوا و منطقه ی جغرافیایی، سه کلاس آب و هوایی ( T1 ) و خنک ( T2 ) و گرمسیری ( T3 ) وجود دارد. با این حساب مناطق گرمسیری کشور مانند استان های خوزستان و سیستان و بلوچستان و هرمزگان و کرمان و بوشهر بهتر است از کولر گازی تروپیکال tropical و کولر گازی دارای کمپرسور t3 استفاده کنند. t3 در واقع قابلیت کار کردن در دمای بالاتر از 47 درجه سانتیگراد و تا 57 درجه سانتیگراد را دارد و شرایط کار در محیط گرمسیری را دارند.

شرایط آب و هوایی و انتخاب کمپرسور متاسب اقلیم 

کولر گازی T1 یا به اصطلاح کمپرسور T1 ، کمپرسوری است که قابلیت کار کردن و خنک کردن دمای محیطی تا 47 درجه ی سانتیگراد را دارد و برای شرایط آب و هوایی معتدل و مرطوب کارآیی فوق العاده ای دارد. این کولر گازی برای مناطقی معتدل خزری، فلات غربی، شمال غربی و مناطقی که هوای نسبتا معتدلی دارند، گزینه ای بسیار مناسب و ایده آل است. با این تفاسیر متوجه شدید که تفاوت کمپرسور t1 و کمپرسور t3 در تحمل دما می باشد و کولر گازی t1 توانایی کارکردن در دمای بالای 47 درجه ی سانتیگراد را ندارد، حال آنکه کمپرسور t3 توانایی و تحمل دمای 57 درجه سانتیگراد را دارد.

در کل برای کولرگازی های مختلف از سه نوع کمپرسور استفاده می کنند. کمپرسور روتاری، کمپرسور اسکرول، کمپرسور پیستونی. کمپرسور اسکرول و کمپرسور پیستونی فقط t3 هستند و برای مناطق گرمسیری استفاده می شوند و کولر گازی های دارای کمپرسور پیستونی و اسکرول t3 نیز می باشند. اما کمپرسور روتاری چنین نیست و هم در کولر گازی های T1 و هم کولر گازی های t3 استفاده می شود.

کولر گازی اینورتر ( عملکرد-مزایا-معایب و راه تشخیص اینورتر از معمولی )

کمپرسور کولر گازی اینورتر  به نحوی طراحی‌ شده است که هیچگاه در بازه زمانی کوتاه کاملاً خاموش نمی‌شود بلکه همیشه حتی زمانی که شما در طول روز از آن استفاده‌ای نمی‌کنید با دور بسیار کند در حال آماده‌ به‌ کار است و همین مصرف برق آن را در هنگام استارت بسیار کم می‌کند البته با تغییراتی که در این کولر انجام داده‌ شده مانند فرکانسی کردن برق آن یا نصب حس‌گرهای حساس به تعداد افراد حاضر در محیط و بسیاری از امکانات دیگر باعث شده‌اند که حدوداً ۵۰ تا ۶۰ در صدر از مصرف برق آن کم شود 

معرفی اینورتر و مزایای سیستم اینورتر:   

اینورتر یا مبدل به معنای وارونه گردان یا معکوس کننده می باشد و درسیستم های کمپرسوری به معنای دورمتغییر بوده به طوریکه چرخش کمپرسوردورانی و سرعت آن متغییر است و بسته به دما و رطوبت تنظیمی توسط کاربر دورکمپرسورکم یا زیاد می شود و هیچ وقت کمپرسوردرزمانی که به دمای دلخواه کاربر برسد خاموش کامل نمی شود فقط دورآن کم شده و با حداقل مصرف برق کارمی کند و بسته به نیاز مجدد شروع به کاربا دور بالا می کند پس همیشه دور کمپرسور زیاد یا در جهت عکس کم شده و به اصطلاح کمپرسور استارت اضافه نمی کند و عمل اتومات کردن و استارت کردن کمپرسور که باعث اصلی مصرف برق زیاد است در این سیستمهای اینورتر اتفاق نمی افتد.

اینورتر درواقع با تغییرفرکانس و ولتاژبرق باعث کاهش مصرف شده و تمام عملکرد دستگاه هوشمند می باشد.

کمپرسورهای اینورتر عمدتا" با گاز جدیدR410 که سازگاربا محیط زیست است کارمی کند و درنتیجه راندمان دستگاه بالاتر می باشد.آینده از آن سیستم اینورتر بامبرد410 است.

شرکت های سازنده معمولا" پنل های داخلی اسپلیت های اینورتر را زیباتر می سازند تا خریداران بیشتر تمایل به خرید داشته و انگیزه ای برای خریداران باشد. اینورتر دارای گرمایش کامل تا منهای 15درجه زیرصفراست.

اسپلیتهای اینورتر یک یا چند پنل با یونیت های داخلی دیواری،کاستی،زیرسقفی و کانالی سردوگرم تولیدمی گردند

     مصرف کم برق :این نوع از کولر گازی ۳۰ تا ۶۰ درصد درمصرف برق صرفه جویی کرده که یکی از بزرگترین مزایای این سیستم است

    صدای کم دستگاه نسبت به مدل های قدیمی تر

     زیبایی پنل های دستگاه و هماهنگ شدن با سیستم های روز دنیا مانند WIFI و….

معايب کولر گازي اينورتر

1. هزينه زياد اين کولر گازي نسبت به سيستم‌هاي قديمي‌تر کولر گازي که اين افزايش هزينه از 20 تا 40 درصد قابل تغيير است.

2. به دليل اينکه تمامي برنامه‌هاي صادر شده در اين سيستم کاملا ديجيتال است و توسط مادربرد مرکزي صادر مي‌شود در صورت بروز هرگونه مشکل براي اين برد به هيچ عنوان امکان راه اندازي اين سيستم نيست.و نمی توان به آسانی ان را تهیه نمود.

3. انحصار خدمات و قطعات توسط شرکت توليد کننده که اگر از شرکتي که خدمات پس از فروش مناسبي در ايران ندارد خرياداري شود امکان روبرور شدن با مشکل براي تامين قطعات زياد است.

4. براي تعمير اين کولر گازي نياز به تعميرکاران متخصص بوده که علاوه بر تجربه نياز به دانش فني بالايي نيز هست.

آیا میتوان اینورتر بر روی کولرهای گازی معمولی نصب کرد؟

خیر

به دلیل اینکه کلیه قطعات داخل کولر گازی اینورتر با سیستم دی سی(DC)  کار می کند امکان نصب سیستم اینورتر داخل کولر گازی وجود ندارد زیرا در کولر گازی های معمولی کمپرسور و بقیه قطعات به صورت AC  و با برق مستقیم کار می کند.

نحوه تشخیص کولر اینورتر (کم مصرف) از کولر معمولی

با توجه به بازار داغ این کولرها متأسفانه بسیاری از افراد سودجو  از عدم شناسایی کولر گازی اینورتر اقدام به کلاه‌برداری از مشتریان کرده و کولر گازی‌های معمولی مانند جنرال ، اجنرال ، ال جی ووو  را به‌جای کولر گازی اینورتر به مشتری می‌فروشند که علاوه بر کیفیت پایین این کولرها هزینه بیشتری را نیز دریافتی می‌کنند.

    مطمئن‌ترین راه خرید از مراکز معتبر و دارای گارانتی معتبر است

    معمولاً شکل کولرهای اینورتر بسیار شیک و بوده و دارای بسته‌بندی قابل‌ قبول است

قابلیت ها و مزایای کولرگازی/ اسپلیت
  • 1-بهبود کیفیت هوای داخل ساختمان 

کیفیت هوایی که تنفس می کنیم برای سلامتی ما بسیار مهم است، به خصوص برای کسانی که از آلرژی یا شرایط تنفسی رنج می برند. سیستم فیلتراسیون یک واحد AC برای حذف آلاینده ها از هوا کار می کند و کیفیت آن را به شدت بهبود می بخشد و اثرات مخرب ذرات معلق در هوا را محدود می کند.

  • 2- کنترل رطوبت

رطوبت بالا می تواند هم برای ملک شما و هم برای سلامت ساکنان آن مشکلاتی را به همراه داشته باشد. هنگامی که مقدار بخار آب در هوا به طور مداوم از یک آستانه خاص فراتر می رود، رشد کپک را تشویق می کند و باعث پوسیدگی می شود. در بدترین حالت، این می‌تواند منجر به آسیب‌های پرهزینه به بافت ساختمان شما و همچنین آسیب رساندن به وسایل شما شود

  • 3-صدای کمتر 

بی صدا و یا کم صدا بودن دستگاه با ایجاد آرامش مزیت قابل نوجهی میباشد نسبت به بقیه سیستم های سرمایشی موجود 

  • 4- عدم استفاده از آب 

از آنجایی گه  کولر گازی از طریق گاز کولر و کمپرسور هوا را خنک می‌کند و نیازی به آب ندارد بنابراین باعث صرفه جویی در مصرف آب و هزینه های آن میشود 

5- مناسب برای واحدهایی که زیر ساخت آن ها تکمیل شده است یا از ساحت بنا مدتی گذشته است.

  • 6-کنترل دما

کنترل دما دلخواه و مستفل در هر اطاق

  • 7- قابلیت خنک کنندگی سریع مکان مورد نظر

کولر گازی این قابلیت را دارئ که در مدت زمان کوتاهی، بخش بزرگی از فضا را خنک کند.

گروهی به غلط گمان می کنند که کولرگازی بسیار گران تر از انواع آبی است اما واقعاً این طور نیست. اگر شما یک کولر مثلا شش هزار آبی بخرید، تقریباً همان پولی را پرداخته اید که دیگران برای خرید یک کولرگازی  پرداخته اند.

  • 9- نصب آسان و امکان جابه جایی

  • با خرید یک کولر گازی خیالتان راحت است که بدون هیچ نگرانی می توانید آن را جا به جا کرده و یار همیشگی شما نیز باشد.

  • 10 -تصفیه هوا بوسیله فیلتر های مخصوص

  • این فیلترها نه تنها شما را از گرد و غبار و آلودگی محافظت می‌کنند بلکه هم‌زمان با تصفیه هوا و حذف VOCها، ویروس‌ها و باکتری‌های منتقل شده در هوا را به‌طور فعال از بین می‌برند و هم چنین باعث کاهش حشرات نیز میشود.

نحوه نصب و جانمایی کولرگازی/ اسپلیت

این نوع تهویه مطبوع بدون کانال است، بنابراین تنها کاری که باید انجام دهید این است که واحد خنک کننده را در داخل و واحد کمپرسور و کندانسور را در خارج نصب کنید، سپس لوله کشی و کابل برق را بین واحدها اجرا کنید. اگر نمی خواهید یک متخصص برای نصب کولر گازی سیستم اسپلیت خبر کنید

برای بهترین نتیجه، نقطه ای دور از نور مستقیم خورشید و منابع گرما انتخاب کنید. دستگاه را در فاصله(2.1 متری) از زمین قرار دهید و اطمینان حاصل کنید که حداقل (15 تا 30 سانتی متر) فضای باز در هر طرف واحد وجود دارد تا جریان هوا مناسب باشد

دستگاه را حداقل (1.0 متر) دور از آنتن‌ها و برق یا خطوط اتصالی که برای تلویزیون، رادیو، سیستم‌های امنیتی خانه، اینترکام یا تلفن استفاده می‌شود، نصب کنید. سر و صدای الکتریکی ناشی از این منابع می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در عملکرد دستگاه تهویه مطبوع شما شود. از مکان هایی که ممکن است گاز نشت کند یا غبار نفت یا گوگرد وجود دارد خودداری کنید. اکثر این واحدها دارای کنترل از راه دور هستند تا بتوانید به راحتی آنها را روشن یا خاموش کنید و حتی اگر روی دیوار نصب شده باشند، دما را تنظیم کنید.

مطمئن شوید که دیواری که انتخاب مبشود به اندازه کافی محکم است تا وزن دستگاه را نگه دارد.

نکته مهم و قابل تامل اینست که بهتر است نصب و راه اندازی را به یک سرویس کار متخصص و کاربلد ( تکنسین های کار آزموده امین تهویه رابین ) بسپارید و با خیال آسوده از دستگاه تان استفاده نمایید .

با توجه به اینکه نصب این دستگاه بسیار حساس و دارای ریز جزئیات فنی و برقی میباشد مراقب و آگاه باشید تا بهترین و متخصص ترین را انتخاب نمایید متاسفانه افرادی نابلد در این صنف با نرخ پایین اعلام آمادگی میکنن و نمی توانند با مهارت و دانش کافی راه اندازی کنند و بعضا مصرف کننده عزیز را دچار سردرگمی و بی اعتمادی می کنند این نکته که حتما با کارشناس مشاوره رایگان داشته باشید و از راهنمایی های کاربردی استفاده کنید را به خاطر  داشته باشید .

شرایط نگه داری و سرویس های کولرگازی/ اسپلیت

نگهداری و نظافت
برای اینکه سیستم تهویه مطبوع  شما به طور موثر کار کند و عمر آن طولانی شود، باید تمیز و نگهداری شود. عدم مراقبت از آن منجر به افزایش قبض برق می شود و حتی می تواند خطراتی برای سلامتی خانواده شما ایجاد کند. بسیاری از مردم نمی دانند که تهویه مطبوع اگر به درستی نگهداری نشود می تواند باعث گسترش باکتری ها و بیماری ها شود.

یک کولر گازی  باید هر ساله توسط یک متخصص بازرسی شود. آنها می توانند سیستم را بررسی کنند تا ببینند که آیا به طور موثر کار می کند و آیا نیاز به تعمیر دارد یا خیر. فیلترها باید حداقل دو بار در سال تعویض شوند تا مطمئن شوید که زباله ها به درستی جمع می شوند. همچنین باید به طور منظم خود چک کنید تا مطمئن شوید که سیستم به خوبی کار می کند. اگر متوجه صداهای عجیب و غریب شدید یا احساس کردید که به درستی کار نمی کند، توصیه می کنیم با یک متخصص تماس بگیرید تا سیستم را بررسی کند.

در حالی که بسیاری از سیستم‌های اسپلیت خود را حفظ می‌کنند، بهترین کار این است که مرتباً یک متخصص را برای بازرسی آنها بیاورید. آنها قادر خواهند بود چیزهایی را انتخاب کنند که یک صاحب خانه معمولی هرگز آن را انجام نمی دهد، مشکلات را قبل از تبدیل شدن به یک فاجعه حل کند و همچنین مطمئن شود که واحد شما در اوج عملکرد کار می کند. در سیستم های اسپلیت نیز باید فیلترها را به طور مرتب تمیز کنند. واحدها و کویل ها نیز باید به طور منظم تمیز شوند تا مطمئن شوید که سیستم به طور موثر کار می کند.

مراحل و پروسه سرویس و نگه داری 

شست و شوی قطعات 

  1. شست و شوی فین های یونیت داخلی 

  2. شست و شوی  فین های کندانسور ( یونیت خارجی )

  3. شست و شوی  فن کندانسور

  4. شستشو و تمیز کردن اتاقک داخلی

    بررسی میزان مبرد تنظیم و شارژ کردن گاز دستگاه : 

    برخی مواقع علت عدم کارایی مناسب داکت اسپلیت، نبود یا کمبود گاز در آن می باشد که در این صورت باید هرچه زودتر اقدام به شارژ گاز دستگاه کرد. مورد دیگری که دستگاه نیاز به شارژ گاز دارد، زمانی است که دستگاه تازه خریداری شده و برای اولین بار مورد استفاده قرار می گیرد.

    بنابراین با توجه به اهمیت زیادی که این موضوع دارد، عدم توجه به میزان شارژ و زمان مناسبِ آن می تواند اختلالات جدی ای را برای دستگاه ببار بیاورد که از جمله آن اختلالات می توان به یخ زدن پنل، کاهش سرما دهی، ایجاد سروصدا، افت عملکرد کمپرسور یا سوختن آن و … اشاره کرد. بنابراین تنظیم یا شارژ کردن گاز  اسپلیت یک کار کاملاً تخصصی می باشد که تنها توسط یک سرویس کار مجرب انجام می شود و هزینه شارژ گاز  اسپلیت هم بستگی به اندازه گازی که به دستگاه زده می شود دارد.

    به هر ترتیب قبل از شارژ گاز  اسپلیت، باید هر دو شیر یونیت خارجی بسته شود. این دو شیر فلکه، در قسمت پایینیِ یونیت خارجی وجود دارند که یکی برای تامین گاز فشرده از یونیت خارجی به یونیت داخلی و دیگری برای دریافت گاز برگشتی از یونیت داخلی می باشد. هنگام شارژ گاز نیز هر دو سوپاپ به آرامی باز می شوند تا با این کار مبرد در تمام سیستم دستگاه از جمله یونیت داخلی، خارجی و لوله مبرد توزیع شود.

    بررسی و عیب یابی قسمت های مختلف دستگاه

     بررسی قسمت های مختلف دستگاه به منظور عیب یابی می باشد که این کار نیازمند دانش فنی و تخصص در این زمینه می باشد و هر فردی قادر به انجامش نیست. و الزاما با تکنسین های فوق متخصص کارشناسان امین تهویه رابین تماس بگیرید.

    • تعویض قطعات فرسوده

    • گردگیری دمپرهای هوادهی داخلی

    • انتخاب کنترل مناسب برای تامین برق

    • بررسی و چک کردن عملکرد دستگاه، 

    • کندانسور دستگاه سالیانه باید چند مرتبه به صورت دوره ای سرویس شوند

    • نصب کندانسور دستگاه در محیط باز و رو به باد مستقیم  و دور از تابش نور خورشید

    • نصب سایه بان برای یونیت خارجی برای جلوگیری از تابش مستقیم آفتاب

هزینه سرویس  کولرگازی/ اسپلیت

به عوامل مختلفی مثل نوع دستگاه، زمان صرف شده برای سرویس و احیاناً تعمیر آن، نوع خرابی، تجهیزات و قطعات تعویض شده  و میزان شارژ و نوع شارژ و … بستگی دارد که تمام این موارد توسط سرویس کار مشاهده و ارزیابی می شود و در نهایت با احترام فراوان به اطلاع مشتری رسانده خواهد شد.

پیشنهاد ما به شما این است که حتماً سرویس دوره ای (هر ۶ ماه یکبار) داکت اسپلیت توسط افراد متخصص در این زمینه را جدی بگیرید زیرا سرویس دوره ای، شامل بررسی تمام بخش های این دستگاه می شود که این کار به منظور جلوگیری از افزایش مصرف برق، عدم آسیب دیدگی دستگاه، افزایش طول عمر و استفاده بهینه از آن بسیار مهم و ضروری می باشد. 

تیم تخصصی امین تهویه رابین با اتکا به دانش و تجربه و اخلاق حرفه ای آماده همکاری و ارائه انواع خدمات میباشد کافیست تنها با شماره 09123968203 تماس بگیرید.

گارانتی کولرگازی/ اسپلیت

تمامی کولرگازی/ اسپلیت ها دارای گارانتی رسمی و شرکتی میباشد که شامل ۵ سال ضمانت کمپرسور ، ۱۸ ماه قطعات برند انتخابی و 10 سال خدمات پس از فروش شرکت امین تهویه رابین میباشد.

خدمات ویژه شرکت امین تهویه رابین